تقریبا حدود 28 سال از از اولین فراخوان ثبت نام "شبکه تلفن متحرک جیبی" در روزنامه ها می گذرد و آنچه که امروزه ما شاهد آن هستیم در آن مقطع زمانی بسیار دور از ذهن و دشوار بود. تاثیر تلفن همراه و فناوری های مربوط به آن در شیوه و رفتار زندگی افراد، آنقدر چشم گیر و فراوان است که کمتر کسی را می توان یافت که امروزه از سیم کارت استفاده نکند.
در حال حاضر تلفن های همراه جزء پیشرفته ترین ابزارهای مورد استفاده در زندگی افراد می باشد. با توجه به رابطه بسیار ظریف و تنگاتنگی که بین گوشی های هوشمند و سیم کارت ها وجود دارد، اهمیت سیم کارت ها نیز هیچ وقت کمتر از گوشی های همراه نبوده است. به همین خاطر ورود اولین سیم کارت ها به بازار و در اختیار داشتن آن، مانند به همراه داشتن تلفن همراه از نشانه های تمول به شمار می رفت.
اولین سیم کارت های واگذاری شده در کشور، مربوط به اپراتور همراه اول می باشد که در حال حاضر به عنوان بزرگترین اپراتور در داخل کشور مشغول به فعالیت است. در سال 85 اپراتور ایرانسل به عنوان دومین اپراتور، وارد میدان رقابت شد که به زودی توانست با ارائه سیم کارت های ارزان تر در زمان کوتاهتر، کاربرانی وفادار برای خود دست و پا کند. رایتل نیز سومین اپراتور فعال در کشور می باشد.
فعالیت اپراتورها و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطی زیر نظر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و آنها موظف به تبعیت از قوانین ابلاغی این سازمان می باشند.
درست است بر اساس قانون، هر شخص بالای 18 سال که تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشد، می تواند نسبت به خرید و ثبت سیم کارت در کشور اقدام نماید؛ ولی در خصوص تعداد سیم کارت های قابل خریداری برای هر فرد حقیقی محدودیت هایی وجود دارد. بر اساس مصوبه کمیسیون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر شخص حقیقی می تواند حداکثر 10 سیم کارت را با کد ملی خود ثبت نماید. البته اشخاص حقوقی مانند نمایندگان رسمی شرکت ها، برای ثبت سیم کارت به نام شرکت هیچ محدودیتی نخواهند داشت.
اتباع غیر ایرانی نیز می توانند با ارائه مدارک شناسایی معتبر مانند گذرنامه، کارت اقامت، کارت هویت، کارت سبز و یا کارت پناهندگی به طور همزمان سه سیم کارت فعال از مجموع تمامی اپراتورهای تلفن همراه به نام خود ثبت کنند.
از آن جا که ثبت کننده سیم کارت قانونا مالک آن بوده و مسئولیت حفظ و نگهداری سیم کارت بر اساس قانون فقط با مالک است، مالکان دقت نمایند که در صورت بروز هرگونه سهل انگاری، ممکن است دچار صدمات جبران ناپذیری گردند.به همین خاطر نهادهای نظارتی همواره به مشترکان هشدار می دهند که سیم کارت های خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند،چرا که در صورت استفاده غیر قانونی و وقوع جرم، تنها مالک سیم کارت مسئول خواهد بود.
منبع: وبلاگ رندباز
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0