در شرایط کنونی اقتصاد جامعه، خرید سیم کارت های دست دوم به عنوان یک روش مقرون به صرفه و ارزان، خرید معقولانه ای محسوب می شود که بسیار رایج و متداول نیز می باشد. قطعا کسانی که این نوع خرید را انتخاب می کنند، تلاش می کنند تا آنجا که امکان دارد؛ دردسرهای مربوط به خرید کالای دست دوم را با انتخاب یک سیم کارت کم کارکرد کاهش دهند. بدون شک دقت و هوشمندی در این نوع خرید، محدود به انتخاب شماره نشده و افراد باید در تمامی مراحل از انتخاب یک وب سایت معتبر و قابل اعتماد گرفته تا شرایط پرداخت مبلغ سیم کارت و ... همه جوانب احتیاط را رعایت کنند، زیرا کوچکترین سهل انگاری می تواند خسارات مالی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
خیلی از افراد فکر می کنند که بعد از پرداخت مبلغ سیم کارت و دریافت آن، مراحل خرید سیم کارت تکمیل شده و دیگر لازم نیست نگران چیزی باشند، ولی نکته اینجاست که مهم ترین قسمت خرید یک سیم کارت، دقیقا مرحله بعد از تسویه حساب کامل و دریافت سیم کارت می باشد و انتقال مالکیت سیم کارت به نام خریدار جدید، پاشنه آشیل این نوع خرید است که تنها با اندکی اهمال و سهل انگاری، می تواند شرایط خرید را پیچیده و سخت سازد. زیرا از یک جهت در صورت عدم ثبت مالکیت، برخورداری از خدماتی مانند تعویض سیم کارت، قطع یا وصل کردن سیم کارت، دریافت ریز مکالمات و ... برای خریدار وجود ندارد و از سوی دیگر ممکن است مالک قبلی سیم کارت، سوء استفاده هایی از سیم کارت کرده باشد که شما از آن بی خبرید و بهتر است قبل از بروز هر نوع دردسری نسبت به تغییر مالکیت سیم کارت اقدام نمایید.
بر اساس قانون، امکان تغییر مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک اصلی غیر ممکن است، بنابراین اگر در زمان وقفه ایجاد شده بین خرید سیم کارت و تغییر مالکیت، امکان دسترسی شما به مالک وجود نداشته باشد، وضعیت بسیار پیچیده می شود. درست است که قانون همواره تلاش نموده تا استثنائات را درنظر بگیرد و در صورت فوت، مهاجرت و یا عدم دسترسی به مالک سیم کارت، ضوابط خاصی ایجاد کند که بدون حضور مالک، امکان تغییر مالکیت سیم کارت وجود داشت باشد، ولی بپذیرید که این شرایط به راحتی به وجود نخواهد آمد و احتیاج به صرف وقت و هزینه مالی زیادی خواهد داشت که در مراحل اولیه خرید به راحتی قابل پیشگیری می باشد. بنابراین عقل سلیم حکم می کند که بلافاصله بعد از تسویه حساب کامل مبلغ سیم کارت، زمانی که هنوز به مالک دسترسی دارید، بدون فوت وقت سیم کارت را به نام خود بزنید و خیالتان را از جانب همه چیز آسوده سازید.
مدارک لازم جهت انتقال مالکیت سیم کارت های همراه اول:
مشترکین سیم کارت های اعتباری و سیم کارت دائمی همراه اول در صورت عدم منع قانونی برای انتقال مالکیت سیم کارت خود می توانند با در دست داشتن مدارکی که در ادامه ذکر خواهد شد، به دفاتر امور مشترکین؛ مراجعه و نسبت به این امر اقدام نمایند:
· اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده
· حضور هم زمان انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی آنها ( در صورت حضور وکیل، اصل و تصویر وکالت نامه قانونی ضروری است)
· ارائه گذرنامه برای اتباع خارجی به جای کارت ملی
· سیم کارت فعال
· ارائه کد پستی ده رقمی انتقال گیرنده
· ارائه صورت حساب میان دوره برای سیم کارت های دائمی و تایید وصولی صورتحساب توسط دفتر خدمات ارتباطی
· ثبت اثر انگشت و امضای انتقال دهنده و انتقال گیرنده
· تکمیل و تنظیم سند نقل و انتقال
· تکمیل فرم تعهدات از سوی انتقال گیرنده یا وکیل قانونی
نکات و شرایط مهم :
v هزینه انتقال مالکیت بدون احتساب مالیات برای سیم کارت اعتباری همراه اول 150،000 ریال و برای سیم کارت های دائمی 250،000 ریال می باشد.
v در صورت تعویض سیم کارت، مشترک باید بعد از گذشت بیست روز نسبت به نقل و انتقال مالکیت اقدام نماید.
v در صورتی که مالک اصلی سیم کارت فوت کرده باشد، متقاضی باید علاوه بر مدارک بیان شده، گواهی انحصار وراثت و وکالت نامه کتبی از سایر وراث مبنی بر رضایت به انتقال مالکیت سیم کارت به احد ورثه را به همراه داشته باشد.
v در صورتی که فروشنده یا خریدار سیم کارت به سن قانونی نرسیده باشند، حضور ولی قهری ( پدر یا جد پدری) با ارائه اصل و تصویر کارت ملی ولی؛ به همراه تصویر شناسنامه مالک الزامی می باشد .
v در صورتی که انتقال دهنده یا انتقال گیرنده به سن قانونی نرسیده باشند؛ ولی از سوی دادگاه دارای حکم رشد باشند، ارائه حکم رشد نیز به همراه مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال الزامی می باشد.
v در صورت محجور یا غیر رشید بودن انتقال دهنده سیم کارت، ارائه قیم نامه ضروری است. اگر در قیم نامه نقل و انتقال اموال منوط به اجازه از اداره سرپرستی باشد، اخذ اجازه نامه و ارائه آن در زمان نقل و انتقال نیز ضروری می باشد.
مدارک لازم جهت انتقال مالکیت سیم کارت های ایرانسل
مشترکین سیم کارت اعتباری ایرانسل و سیم کارت دائمی ایرانسل در صورتی که شماره سیم کارت آنها مشکل حقوقی نداشته باشد؛ می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطی با به همراه داشتن مدارک ذکر شده در ذیل، نسبت به نقل و انتقال مالکیت سیم کارت خود اقدام نمایند:
· اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده
· ارائه مدارک شناسایی معتبر: برای اتباع خارجی مانند: گذرنامه و برای اشخاص حقوقی شامل: سند ثبت شرکت، اظهارنامه مالیاتی شرکت، مجوز تجاری شرکت و یا آگهی روزنامه رسمی متضمن ثبت شرکت
· حضور فروشنده و خریدار یا وکیل قانونی
· پوکه و سیم کارت
· آدرس کامل محل سکونت و کد پستی خریدار
شرایط و نکات مهم:
v اگر خریدار سیم کارت به سن قانونی نرسیده باشد ( زیر 18 سال)، لازم است فرم ثبت نام را فردی بالای 18 سال تکمیل نموده و اصل کارت ملی و تصویر آن را به همراه مدارک ارائه کند.
v در صورتی که سیم کارت به نام فرد متوفی باشد، برای انتقال مالکیت، فرد متقاضی باید رضایت نامه کتبی از سایر وراث مبنی بر رضایت به انتقال سیم کارت به همراه مدارک ارائه نماید.
v پس از تغییر مالکیت سیم کارت، تمامی طرح ها و بسته های افزایشی موجود تغییری نکرده و مالک جدید سیم کارت می تواند از آنها استفاده نماید.
مدارک لازم جهت انتقال مالکیت سیم کارت های رایتل
مشترکین سیم کارت اعتباری رایتل و سیم کارت دائمی رایتل در صورتی که سیم کارتشان به صورت یک طرفه یا دوطرفه مسدود نباشد، می توانند با در دست داشتن مدارکی که در ذیل خواهد آمد؛ به دفاتر خدمات ارتباطی رایتل مراجعه نموده و نسبت به انتقال مالکیت سیم کارت خود اقدام نمایند.
· اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی
· حضور انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی هر یک از طرفین ( در صورت حضور وکیل اصل و کپی وکالت نامه )
· سیم کارت و پوکه
· صورت حساب میان دوره برای سیم کارت های دائمی و تایید وصولی صورتحساب توسط دفتر خدماتی
· تنظیم سند انتقال مالکیت و درج امضا و اثر انگشت
شرایط و نکات مهم:
v پس از انتقال مالکیت، اعتبار ریالی و تمامی بسته های فعال بر روی سیم کارت به مالک جدید انتقال پیدا می کند.
v در صورت تعویض سیم کارت، مشترک پس از گذشت بیست روز می تواند نسبت به انتقال مالکیت اقدام نماید.
تغییر مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک
نگاهی کوتاه به شرایط تغییر مالکیت سیم کارت های تمامی اپراتورها، حضور مالک یا وکیل رسمی او، همواره لازم و ضروری می باشد. حال سوال اینجاست اگر فردی بنا به هر دلیلی سیم کارت خریداری شده را به نام نزده باشد و در عین حال هیچ گونه اطلاعاتی از مالک قبلی سیم کارت هم نداشته باشد، برای به نام زدن سیم کارت چه باید بکند؟
درست است که قرار گرفتن در چنین شرایطی می تواند بسیار سخت باشد، ولی از آنجا که در قانون تلاش شده تا تمام شرایط دیده شود، امکان انتقال مالکیت به صورت غیر حضوری برای چنین شرایطی در نظر گرفته شده است. به همین خاطر اپراتورهای فعال در کشور برای مشترکینی که چندین سال است از سیم کارتی استفاده می کنند که به نام خودشان نیست و هیچ گونه آدرس یا شماره تماسی از مالک قبلی سیم کارت ندارند، شرایطی در نظر گرفته اند که بر اساس آن امکان انتقال مالکیت غیر حضوری وجود دارد.
مطابق اعلام اپراتور ایرانسل، مشترکین سیم کارت های دائمی و اعتباری این اپراتور که به مدت طولانی از سیم کارت خود استفاده می کنند و هیچ نشانی از مالک قبلی سیم کارت ندارند، می توانند با در دست داشتن سیم کارت فعال، کارت ملی، کد پستی و آدرس محل سکونت خود به یکی از مراکز خدمات ایرانسل مراجعه نموده و نسبت به انتقال مالکیت سیم کارت به نام خود اقدام نمایند.
اما بر اساس اعلام اپراتور همراه اول، امکان انتقال سیم کارت های دائمی همراه اول ( به علت ارزش ریالی بالای آنها ) به هیچ وجه بدون حضور مالک مقدور نمی باشد. ولی مشترکین بعضی سیم کارت های اعتباری همراه اول که به مدت طولانی از سیم کارت خود استفاده نموده و قصد تغییر مالکیت سیم کارت خود را داشته و از آدرس یا شماره تماس مالک قبلی هم هیچ اطلاعی ندارند، می توانند به صورت غیر حضوری نسبت به این امر اقدام نمایند.
برای این کار مشترکین اعتباری همراه اول، لازم است ابتدا با شماره پشتیبانی همراه اول، 9990 تماس گرفته و از امکان انتقال مالکیت سیم کارت خود بدون حضور مالک مطمئن شوند، زیرا قانون عدم انتقال مالکیت بدون حضور مالک، برای برخی از شماره های اعتباری هم وجود دارد. سپس در صورت امکان نقل و انتقال، با به همراه داشتن سیم کارت فعال، کارت ملی، کد پستی و آدرس محل سکونت، به یکی از مراکز امور مشترکین مراجعه نمایند.
البته توصیه می شود مشترکین قبل از انتقال مالکیت سیم کارت به این نکته مهم توجه کافی داشته باشند که بر اساس ابلاغیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رعایت سقف مجاز واگذاری به مشترکین حقیقی تا حداکثر 10 سیم کارت فعال برای هر مشترک، الزامی است و شرکت ارتباطات سیار در صورتی که انتقال گیرنده، دارای بیش از 10 سیم کارت فعال باشد، پس از نقل و انتقال، شماره تلفن همراه مشترک را تا زمان تعیین تکلیف خط به صورت غیر فعال در خواهد آورد.
منبع:وبلاگ رندباز
:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0