شیوع ویروس کرونا و آغاز قرنطینه تغییرات اساسی در شرایط زندگی را به همراه داشت و تقریبا تمام بخش های زندگی شهری و روستایی با رویکردی جدید و تغییرات بنیادی، وارد مرحله جدیدی گردیدند. مجازی شدن فرایند های آموزشی، اداری، خدماتی و حتی درمانی سبب گردید که به یکباره ترافیک شبکه اپراتورهای تلفن همراه در کشور بیشتر شود. چرا که رشد ارائه دهندگان خدمات اینترنتی در یک بازه کوتاه مدت بی سابقه بوده و به دلیل آماده نبودن زیر ساخت های مورد نیاز، شاهد کندی و در برخی موارد بروز اختلال هایی در شبکه ارتباطی کشور بودیم که لزوم تصمیم گیری فوری و اساسی در آن مقطع زمانی بسیار ضروری به نظر می رسید.
به همین خاطر در تیر ماه سال جاری از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور؛ باند فرکانسی 2300 به عنوان یکی از راهکارهای بهبود کیفیت اینترنت پرسرعت تلفن همراه، از طریق برگزاری مزایده در اختیار دو اپراتور اصلی فعال یعنی اپراتور همراه اول و ایرانسل قرار گرفت. بلافاصله بعد از مزایده، باند فرکانسی 2300 مگاهرتز با فناوری TD-LTE برای جبران رشد ترافیکی شبکه اپراتورهای تلفن همراه با هدف ایجاد ظرفیت جدید تعریف و به اپراتورها تخصیص داده شد.
در همین راستا، اپراتور ایرانسل همزمان با فرارسیدن ایام مبارک دهه فجر بهره برداری از باند 2300 مگاهرتز خود را با موفقیت آغاز کرد. همراه اول نیز بعد از صدور پروانه بهره برداری از باند فرکانسی 2300 مگاهرتز، بلافاصله به سمت تامین تجهیزات و تشکیل تیم های داخلی با اهداف توسعه ظرفیت شبکه پهن باند نسل چهارم و راه اندازی سایت های ارتباطی روی لایه فرکانسی جدید رفت و در هفته گذشته توانست نخستین سایت TD-LTE مبتنی بر باند 2300 مگاهرتز را روی شبکه پهن باند خود در مرکز شهید کاظمی راه اندازی کند.
در همین خصوص معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول، مرتضی طاهری بخش، اذعان داشتند : برنامه کامل توسعه سایت های همراه اول مربوط به سال 1401 است ، تا این لایه جدید را به سایت هایی که ترافیک بالایی در کل کشور دارند، اضافه کنیم. بنابراین همراه اول در نظر دارد تا دی ماه سال 1401 حدود 1800 سایت خود را برای بهره برداری از باند فرکانسی 2300 مگاهرتز آماده سازی و راه اندازی کند.
طاهری بخش افزود: تمام تلاش ما این است که تجربه مشتری در مواجهه با سرویس های مبتنی بر پهنای باند همراه اول تا جای ممکن افت نکند. اما باید به این نکته توجه داشت که تیم فنی اپراتورها در شرایط تحریمی، در حال تلاش برای تامین تجهیزات و ارتقای بسترهای ارتباطی برای ارائه سرویس مطلوب به ایرانیان عزیز هستند.
ایشان در ادامه بیان داشتند که در شرایط پاندمی کرونا رشد ترافیک 3 برابری را تجربه کردیم و اکنون نیز در حال عبور از ترافیک روزانه 18.5 بتا بایتی هستیم، بر اساس برنامه همراه اول با نصب و راه اندازی سایت هایی با فناوری TD-LTE در این لایه جدید فرکانسی و برای سایت هایی که تمامی لایه های فرکانسی را در باند FDD دارند، مشکل ترافیکی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و هیچ راه افزایش ظرفیتی به جز اضافه شدن لایه جدید فرکانسی وجود ندارد. بنابراین ایشان با تاکید بر راه اندازی لایه جدید فرکانسی اظهار کردند با راه اندازی این لایه جدید حدود 70 درصد گوشی های فعلی که در اختیار مشتریان اپراتور همراه اول قرار دارد ، امکان استفاده از این باند فرکانسی را دارند.
با توجه به این که قرار است ایرانسل همزمان با آغاز بهره برداری از باند فرکانسی 2300 ، به تدریج 1800 سایت خود را برای بهره مندی از این باند فرکانسی تجهیز کند، ظرفیت شبکه روزانه به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و امید می رود کیفیت اینترنت پر سرعت تلفن همراه بهبود قابل توجهی داشته باشد. وزیر ارتباطات نیز در همین خصوص اذعان داشتند با اضافه شدن این تعداد سایت، ظرفیت شبکه روزانه تا 1000 ترابایت در مراکز استان ها افزایش خواهد یافت که در نوع خود بی نظیر و قابل توجه می باشد.
منبع: وبلاگ رندباز
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0