درست است که این روزها تلفن های همراه از یک وسیله لوکس و جذاب به یک گجت هوشمند کاربردی و مفید تبدیل گشته اند و به همراه داشتن آنها برای همه، از بزرگ و جوان ضروری و لازم می باشد، ولی فرهنگ سازی استفاده از این وسیله نیز بسیار مهم می باشد. زیرا با در نظر گرفتن گستردگی و تنوع مطالب و موضوعاتی که در این فضا موجود می باشد، اگر دانش و آگاهی لازم در این خصوص وجود نداشته باشد، می تواند باعث بروز آسیب ها و ضرر های جبران ناپذیری گردد.
از نظر کارشناسان این حوزه، آسیب های این تکنولوژی برای همگان می تواند خطرناک باشد، ولی قطعا این آسیب ها برای کودکان و نوجوانان که به دلیل عدم شناخت و تجربه کافی، توانایی لازم برای تشخیص خوب از بد را نداشته، بسیار بیشتر می باشد. شاید همین موضوع که یکی از دغدغه های مهم والدین و فعالان اجتماعی می باشد، باعث گردید تا از سوی قانون گذار فروش سیم کارت با شرایط عادی به افراد کمتر از 18 سال ممنوع گردد.
در همین راستا از سال ها پیش به خانواده هایی که اقدام به خرید سیم کارت همراه اول، ایرانسل یا رایتل برای فرزندان خود می کردند، هشدار داده شده بود که با وجود ممنوعیت ثبت سیم کارت به نام فرزندان، والدین نسبت به این کار اقدام نکنند. زیرا بر اساس قانون، مالک سیم کارت، به عنوان مسئول حقوقی سیم کارت شناخته شده و در صورت بروز هرگونه مشکل و تخلف باید در مراجع قضایی حضور پیدا کرده و پاسخگو باشد. به همین خاطر قرار دادن سیم کارت عادی ( نه کودک ) در اختیار افراد زیر 18 سال که معمولا از سوی خانواده ها خریداری شده و به نام یکی از والدین می باشد، می تواند منجر به وقوع مشکلات و دردسرهایی گردد که شرایط را برای همگان سخت تر می سازد.
بر اساس قانون سیم کارت عادی نباید به سهولت و ارزانی در دسترس و مالکیت افراد کمتر از 18 سال قرار گیرد و لازم است این افراد در سنین کودکی از سیم کارت مناسب خود استفاده نمایند تا امکان کنترل و مدیریت بهتر آنها از سوی خانواده ها وجود داشته باشد. البته پیشنهاد می شود؛ علاوه بر اعمال شرایط قانونی، در خصوص استفاده از تلفن های همراه آموزش های درست و بهینه از سوی مدارس و خانواده ها صورت پذیرد تا در کنار شرایط قانونی شاهد اثربخشی بهینه و کارآمد باشیم.
منبع:وبلاگ رندباز
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0