باور اینکه سازدرامز یک ساز قدیمی و باستانی است کمی برای ما سخت میباشد زیرا این ساز را بیشتر در گروههای راک و جاز و.... دیده ایم و در ذهن ما به عنوان یک ساز مدرن نقش بسته است.
برای معرفی این ساز باید در همان ابتدا بگوییم که ما با یک مجموعه ساز رو به رو هستیم که شامل انواع ساز های کوبه ای مانند طبل سنج و... میشوند
در این مقاله به معرفی این ساز می پردازیم
اجزای تشکیل دهنده ی درامز:
البته این اجزا یک چیز مطلق و واحد نیستند و در سبکهای مختلف موسیقی متغیرند.
طبل بزرگ (Bass drum)
طبل فلور (Floor tom)
طبل کوچک (Snare drum)
جفت سنج (Hi-hat)
سنج چینی (China cymbal)
سنج کراش (Crash cymbal)
تام-تام (Tom-tom drum)
سنج راید (Ride cymbal)
سنج اسپلش (Splash cymbal)
تاریخچه ی ساز
در بررسی تاریخچه این ساز باید تاریخ تک تک اجزای تشکیل دهنده ی این مجموعه را بررسی کنیم که همانطور که در مقدمه اشاره ای به آن شد بسیار قدیمی اند ، و قدمت بعضی از آنها به ۵۰۰۰ سال می رسد، اما اگر بخواهیم تاریخچه ی این ترکیب که ما امروزه به اسم "درامز" میشناسیم را مرور کنیم، باید بگوییم که: تقریبا از سال 1860 بود که پرکاشنیست ها به استفاده از چندین ساز کوبه ای نظیر درام بیس،سنج و...در یک مجموعه روی آوردند،گذشت زمان و استفاده از درامز در تئاتر ها کمک زیادی به شناخته شدن این ساز کرد.
اما اقدام نهایی را در مقبولیت و شناخته شدن این ساز برادرهای لودویگ در سال 1909 انجام دادند و با تاسیس کمپانی Ludwig & Ludwig برای اولین بار در جهان سیستم پدالی درام بیس را در مقیاس تجاری تولید کردند.
چوب درامز و انواع آن:
درامر یا همان نوازنده ی درام با وارد کردن ضربه از طریق استیکرها (چوب های درامز) تولید صدا میکنند.
برای تهیه چوب های درام از چوب درختان متفاوتی استفاده می شود:
-1 چوب گردوی آمریکایی(Hickory): مقاومت بالا و خاصیت ارتجاعی بالا ،این چوب را به پرطرفدارترینِ چوب ها تبدیل کرده است
-2 بلوط (shira Kashi oak): این نوع چوب توسط شرکت pro mark در سال ۱۹۵۷به بازار ارائه شد و دارای مقاومت بسیار بالایی است.
-3 چوب افرا(Maple) :چوب افرا به دلیل وزن کمش بیشتر در کارهای استودیویی وکنسرتهای جز یا اجرا در سمفونیک به کار گرفته میشود.
طریقه نواختن
نواختن درامز هم مانند هر ساز دیگری نیاز به تمرین تکرار دارد چه بسا که ساز درامز تقریبا فرار است، برای همین این تمرین ها باید مداوم باشند.
در این ساز نحوهی به دست گرفتن چوب ها نیز حائز اهمیت است، و از آنجا که درامز عضوی از خانوادهی سازهای کوبه ای است، اصول و شیوه ی نواختنش تاحدودی مانند همان سازها میباشد.
چند نکته
یک نکته ی جالب راجع به این ساز این است که شما به سلیقه خودتان میتوانید اجزای آن را تغییر دهید ! یعنی همان گونه که یک نوازنده ی سنتور انتخاب میکند با چه سبکی ساز بنوارد ، شما انتخاب میکنید با چند طبل سنج و.. به تمرین یا اجرا بروید.
و نکته ی دیگر این است که برای کم کردن صدای این سازهنگام تمرین پدهای مخصوصی به نام "پرکتیس پد" یا همان "پدهای مخصوص تمرین"وجود دارد، و لازم نیست نگران صدای زیاد این ساز هنگام تمرین باشید.
و اما حرف و نکته آخر اینکه اگر شما به یک نوازنده ی حرفه ای درامز تبدیل شدید در انتخاب سبک حرفه ای خود اصلا محدود نیستید و میتوانید در سبکهای زیادی از جمله: گرانج ، سول ، فانک ، ار اند بی و هوی متال بدرخشید!
در ماژورین آموزش آنلاین درام توسط بهترین مدرسین کشور ارائه میشود و شما میتوانید در هر کجا که هستید از این آموزشها استفاده کنید.
منبع: وبلاگ آموزش آنلاین ماژورین
:: برچسبها:
ساز درامز،آموزش آنلاین ساز قانون،آموزش آنلاین موسیقی،آموزش آنلاین ,
:: بازدید از این مطلب : 358
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0